Hvad præsten sagde

Jeg har en datter, der skal konfirmeres til foråret. De skal i kirke minimum 10 gange forinden. I  går var jeg så med hende til gudstjeneste.

Under sin prædiken sagde præsten noget, der gjorde, at jeg måtte have papir og pen op af tasken og skrive ned (min datter troede jeg skulle til at tegne !!).

Præsten sagde; ”forventningen åbner, frygten lukker”.

Det er da ellers noget af et livscitat, hva´. Hvor kan man IKKE bruge det i sit liv ? Wauu

Det fik i hvert fald mig til at tænke på nogle af mine kursister, der kæmper lidt for tiden. De synes, at det svært at holde sig fra fristelser. Nogle af dem har endda taget på.

Ofte hører jeg dem sige; nå, men, så kan det også være lige meget …. Det vil typisk være dem, der aflyser deres tider, og måske ser jeg dem et år efter 10 kilo tungere….

Det var det, der fik mig til at række ud efter pen og papir under prædikenen.

Forventningen åbner; her tror vi på, at vi kan kæmpe og vinde over sukkertrangen. Her tror vi på, at det kan lade sig gøre at tabe de kilo, at ændre sin livstil, at få et afslappet forhold til sin mad, eller hvad det nu end er, vi kæmper med.

Frygten lukker; det er her vi giver op. Det er her, vi  ikke tror på os selv. Det er her vi tænker ”øv”, og spiser videre, mens vi triste ligger på sofaen og Netflixer og dulmer med slik mm.

Så…. Hvilken vej vælger du ? Tror du på, at du kan ? Eller tænker du ”uh nej, det lykkes nok heller ikke denne gang” ?
Af en eller anden grund tvivler rigtig mange af os på os selv, netop hvad angår mad. Det er super ærgerligt, for selvfølgelig kan det lykkedes. Du skal bare tro på det !

Præstens citat fra i går er jo sådan et citat, vi alle bør have hængende på badeværelsesspejlet som en daglig reminder;

”FORVENTNINGEN ÅBNER, FRYGTEN LUKKER”

0 Shares