Jeg er SÅ træt af kostplaner !

jeg-er-saa-traet-af-kostplaner

Første gang Luise kom i klinikken, siger hun til mig ”Jeg vil så gerne tabe mig, men jeg er så træt af kostplaner”. Jeg har været på kur 100 gange, og de første uger går det rigtig fint, men så er det som om, at min indre rebel overtager, og lokker mig til, at fravige min kostplan.
Er jeg først fraveget tænker jeg, at så kan det også være lige meget, og så spiser jeg løs”.
 
I min klinik har jeg mange kunder, der taber sig ved at følge en kostplan, men jeg har også mange, der taber sig uden en kostplan.
 
Vi er meget forskellige, nogle synes, at det er skønt med en ”køreplan”, følger de den, føler de tryghed, og taber sig fint.

Andre har det som Luise – de bliver totalt ”Rasmus modsat”, når de skal følge en plan. Det går fint en kort periode, men så er det, som om deres hjerner KUN kan tænke på alt det, der IKKE står på planen. Er man samme type som Luise, skal man nok ikke tabe sig ved hjælp af en kostplan.
 
Jeg tager ALTID udgangspunkt i den enkelte kunde. Første gang kunden kommer til mig, afdækker vi kundens madhistorie, og vi finder ud af, hvad der vil passe bedst til ham/hende.
 
Der findes mange gode måder at tabe sig på. Den bedste, er den, der passer til dig, og som du ubesværet kan tilpasse dit liv.
 
I Luises tilfælde aftalte vi, at hun skulle spise efter det, der hedder ”mekanisk spisning”. Det er en ramme, hvor vi aftaler X antal måltider om dagen, med forskellige guidelines til portionsstørrelser. På den måde holder vi Luises indre rebel i skak, for vi har tilladt alt. Det vil sige, at Luise falder ikke i, fordi hun spiser en portion pasta, eller fordi hun spiser et stykke grønsagstærte i stedet for et stykke kød. Hun gør det blot indenfor de rammer, som vi har aftalt, og som passer ind i Luises liv.
 
Luise selv siger ”Det har givet mig sådan en frihed. Jeg skal ikke gå og tænke på mad hele tiden, eller planlægge mit næste måltid timer før. Jeg spiser, hvad der passer mig inden for rammerne, og jeg har aldrig dårlig samvittighed”.
 
Luise har netop rundet de første 9 tabte kilo, og for første gang i mange år, er Luise ikke bekymret for december måned i forhold til hendes spisning.
 

0 Shares